A bajban ismerszik meg az igaz ajkai rovat, avagy Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen

 Ha már mindig van lejjebb…

 

Akkor legyen rendesen.

Újfent bizonyítást nyert, hogy a pofátlanságnak nincs határa, vagy legalábbis csatlakozott Schengenhez és mindenféle passport bitte nélkül jár-kel közöttünk.

Történt ez oly’ módon, hogy a MAL-tengely (Mór-Ajka-Lenti) középső tagja, empátia szakon végzett vezetőségének fizetésre felszólító szép üzenete hagyta el szája kerítésit, a piros paprika mellé tűzve ezzel egy újabb hungarikumot. (Nevezetesen, hogy a bajban nem csak segíteni tudunk, hanem méreteseket rúgni a földön fekvőbe.)

Az ajkai tanácselnök ugyanis benyújtotta a számlát az eddigi „önzetlen segítségnyújtásért”.  A levéllel kapcsolatban a kolontári polgármester is csak napokkal később volt képes nyilatkozni, mivel nem csak leesett az álla, hanem el is gurult és azt kereste az egész hivatal majd’ egy héten keresztül. A  civitas generositatis alig 26 milliócskát követel Kolontártól, ami végül is elég méltányos összeg, úgy is fut a szekér arrafelé mostanság. Sőt igazából meg is köszönhetik, hogy azt a sok ingyen vörösiszapot nem számlázzák ki.

Én a kolontári polgármester helyében természetben teljesíteném a követelést, küldenék egy-két kocsi bontott téglát…

 

LINK