Nagy az Isten állatkertje rovat

 Na ezért kellett bezárni a Lipótot.

Lassan de biztosan előszivárognak a vicces gondozottak a médiába. Az első egyből magasra tette a lécet. Jóska bátyánk megmondta, hogy ő Árpád-házi. Végül is, ha valamit csinálsz, azt csináld rendesen. A sztori is majdnem "hihető", csak egy-két logikai bakugrás van benne. De az öreg legalább kemény, ő mindenféle Habsburgokat nem ismer el, I. József néven fut, az előtte lévő hasonló versenyzőket, mint legfelségesebb fenség annulálta. 

Azért az szép kis sztori lehetett, amikor a nagymuter megmondta a kis Dzsingisznek, hogy "szedd a batudat, megyünk haza, az apám szerzett neked rendes munkát, postamester leszel Szegeden. És hazáig gondolkozz, hogy mire magyarosítasz, én a Tóth-ot ajánlom." De a nagyfater ennél rafkósabb volt, ő a hazaúton kissakozott magának egy igazi nicknevet,- biztos a Kaszparov is tőle származik. És utána, mint királyi sarjak kivettek egy belvárosi bungallót és sokasodtak szaporodtak, mintegy 7-800 évig.

Jóska apánk azért hosszú ideig lehetett kezelt, mivel egy másik, egyáltalán nem gyanúúús sztorit is sikerült kihoznia magából. Az se kicsi. Úgy hihető lehet, hogy az Öreg Horthy pihenget a fehér lovon, gondolkozik, "most, hogy meghalt a gyerek ki legyen az utódom. Hoppá, most jut eszembe, a szomszéd kissrác még Szegedről, aki olyan jókat focizott szegény Pistivel. Te anyus, az nem Árpád-házi volt véletlenül? Na dejó, de azért még megkérdezem az Adcsit, hogy a szabadidőmben koronázhatok-e" Erre a bajszos meg azt mondja: "Persze. De el ne mond senkinek, mer' az osztrákok még a szívükre veszik, igaz, hogy a Habsburgokat kitiltották az országból, de van ott egy Jozef nevü srác, aki azt mondja Habsburg és nem engedtem megkoronázni. Úgyhogy csak csöndbe' nehogy hisztizzenek.Tudod milyen kínos, ha egy osztrák sír."

Így is történt az éj leple alatt, titokban megkoronázták I. József magyar királyt. Épp a fejére illett a korona. Nagy ünnepség nem volt, csak családias hangulatú kis összejövetel, Horthy-mama isteni zserbójával, meg egy kis csipkebogyószörppel. Aztán mindenkivel titoktartást fogadtattak, hogy soha nem mondhatja el a sztorit, mert úgy izgibb, hogy mi tudjuk, hogy van király, de a rohadt reakciós, meg kommunista mocskok meg nem.

Azért ilyen vérvonallal a Felséges Úr elég szerény igényű maradt, csak írjuk bele az alkotmányba, hogy a Habsburg Tyuri beszopta, meg egy kis nyugdíjemelés. Ez igazán nem sok. Kérhette volna a Budai várat is.

Lipótmező című tragikomédia 3 felvonásban.

LINK