Kis magyar millenium

 Előre is elnézést kérek olvasóink népes táborától, hogy az elkövetkező karakterek galád és öncélú felhasználásával egy kis kulturális, már-már intellektuálisnak is mondható információt osztok meg az oldalon, de amikor ezt meghallottam, majd' besz**tam.

Tudniillik kiderült, hogy nincs új a nap alatt. Ez nem is lenne újdonság, de hogy ennyire...

Szösszenetnyi történetem fonala ott kezdődik, hogy a 19. század végén (úgy I. József előtt 28-23 táján) kicsiny (akkor még nagyobb) hazánk tudós értelmiségét elkezdte foglalkoztatni, hogy vajh házalapító Árpád apánk és a nyilas fiúk mikor is érkezhettek meg későbbi államalapításuk színhelyére. (a gyengébbek kedvéért ez lenne Magyarország) A hosszas vita és tudományos gerillaharc eredményeként sikerült konszenzusra jutni és megszületett a Honfoglalás dicső évszáma: 895.  Ezen évnek ezredik évfordulója közeledve látszott vala, ezért eme hatalmas universitas spiritualis megszülte a gondolatot, amelyet a politikai vezetés is támogatott, rendezzünk egy Milleneumot, oyan még úgyse vót. (A kiemelt kifejezés felhasználását a Népi Írók Szövetsége támogatta.)

Na most akkor hagynék egy kis időt mindenkinek, hogy ezt feldolgozza, mert innentől bonyolult lesz.

REKLÁM

 

Egy Milleneumot pedig mégse lehet sörrel és virslivel ünnepelni (nem vagyunk mi osztrákok) ezért fel kellene húzni egy-két nagy beruházást. Innentől ismerős a sztori, csak a fordulat meglepő. Az viszont nem, hogy a magyar melós már akkor is a lapáttámasztás világbajnoka volt és az építési határidők már akkor sem voltak kőbe vésve. (Igaz legalább annyi eszük volt, hogy nem írták ki öles betűkkel egy táblára) Roppant meglepő módon észlelték, hogy a tervezett építkezések 1895-re nem készülnek el. De mi volt a megoldás? Hát nem az, hogy félig kész épületekben nyakig sárban-sz*rban ünnepelünk, hanem Lukács Béla Miniszter Úr (álljon itt a neve, megérdemli) kijelentette, hogy mivel s**r került a palacsintába, ezért a Milleneum csúszik egy évet, Árpádéknak már úgyis k**va mindegy, hogy egy évvel előbb vagy később jöttek be.

Így lett a Milleneum éve 1896, gyönyörű és monstre beruházásokkal.

Ez van srácok!

LINK