"Csoda Zalában" rovat

Nagy valószínűséggel az idei szezon utolsó győzelmét láthatta az egerszegi publikum tegnap. A rájátszásban már valószínűleg nem nyernek, de a remény hal meg utoljára, ugye.

 

Ez a győzelem mindenkit minden szezonbeli sérelemért kárpótolt. Megvertük a Körmendet, Csoda Zalában, ahogy a ztekosar.hu fogalmaz. Szólt az "indulabusz", a "kinemugrálbüdösvasihéhé" és az elmaradhatatlan "undorítóvasimajmok-soselesztekbajnokok". Eddig egy videó van fenn tecsőn, a videót készítő srác közvetlenül jobbra mellettem ült, és fotózgatott meg videózgatott. Egyszer oda is jött hozzá a varacskosok vezetője, hogy fejezze be a fényképezést, de hálisten nem tette, és így tudom posztolni legalább ezt a videót. Nem tudom, mit zavarja a malacokat, hogy valaki meg akarja örökíteni a meccset és akar magának 1 emléket. Na mindegy. (Azért egy NB1-es kosármeccsen ne akarjunk jogdíjakról beszélni....)

Két sztori még a végére.

Egy bácsi mellettünk megivott pár sört. A sörnek és értelmi szintjének az lett az eredője, hogy amikor a Bellhez (néha a Diesnál is csinálta) került a labda, teli torokból elkezdte üvölteni, hogy "CSOKI". Aztán megjelent erkölcscsősz néni két sorral előrébbről, és hátrakiabált, hogy ilyet nem illik mondani. (Az nem zavarta, hogy az Armada huhogott, amikor a Rashadhoz került a laszti.) Faszi megkérdezte, hogy miért nem, hiszen olyan fekete, mint a csokoládé. A néni erre csak annyit tudott mondani, hogy "csak". Rasszizmusról itthon ennyit. Respect. Erről mindig ez jut eszembe: (meg ez)

A másik sztori pedig a csarnok előtt történt, és ez inkább aranyos, mint lejjebb. Kisgyerek jön be anyuval meccsre, meglátja a stadionnál álló rohamrendőröket:

"Anyu! Anyu! Kik ezek a bácsik? Úgy néznek ki, mint a gonoszok a Tini nindzsa teknőcökben!"

A választ már sajnos nem hallottam, de kíváncsi lettem volna rá.