"Popper" rovat

Rovatcímként szóképzést alkalmaztam, nem a Péterre kell gondolni, nehogy valaki megijedjen.

 

Az elmúlt pát hétben sikerült kicsit popzenével is feltöltődnöm. Ne értsen félre senki. Nem magasztalni akarom ezt a mostani hulladékot, mert azért a popzene még a mai napig is a zene legalja. Ha egyáltalán lehet zenének nevezni. Hiszen a popbizniszben a legzavaróbb dolog a zene, azt jobb kikapcsolni. De ahogy egy régi indián mondás tartja, ami reggel még székelyvicc volt, a mocsárban is található ehető. Két előadót emelnék ki. Bruno Mars és B.o.b.

Kettejük közül Bruno Mars tűnik zeneileg képzettebbnek. Ő csinál dallamosabb számokat, a Just the way you are-t minden kereskedelmi rádió/zenetévé rommá játszotta.

B.o.b. sem marad el sikerekben Brunotól, viszont ő a featolás könnyebbnek mondható lejtőjén halad a csúcsok felé. Snoop-i magasságokba nem emelkedhet, de így is rengetegen szeretik a számait. Két markáns példa munkásságára az Airplanes, amit a Paramore együttes énekesnőjével Hayley Williams-szel készített, illetve a Jessie J.-vel közösen felvett Price tag. A két számot már több, mint 100 millióan látták tecsőn és nyilván ennél is többen hallották mindenféle egyéb fórumon.

Persze, hogy featoltak együtt is:

A végére még egy a kettejüktől független, manapság hasító egész jó kis popszám: