Ezt kisakkozták! rovat

A Magyar Sakkszövetség nevéhez méltót húzott és olyan stratégiai-taktikai lépést vitt véghez, amihez képest a Réti-megnyitás kisiskolás kártyatrükk.

Történt ugyanis, hogy a sakkszövetség regnáló elnöke feketén-fehéren kijelentette, hogy  2011. elején elhagyja a süllyedő sakktáblát. Erre a grémium tagjai (esőemberei) összedugták az átlagban 170 IQ-s és 2500 Élő-pontszámos (NB. [ÚÚÚ! ezt le kellett írnom akkor is, ha a mondatszerkezetben nem teljesen adekvát] azt az egyáltalán nem meglepő tényt is most tudtam meg, hogy az Élő-pontrendszert is egy magyar származású okos bácsi dolgozta ki, és imigyen vált keresztapjává) buksijukat, hogy egy huszárvágással megtalálják a legmegfelelőbb vezért, hogy felvirágoztassa hőn szeretett sportágukat. (Előrehozott replika a predesztinálható kommentre: "Van akkora sport, mint az amerikai fuszbáll.")

Jelentem sikerült. A hosszas taktikai értekezlet eredményeként döntöttek az új elnökjelölt személyéről, aki elfogadta a jelölést.

És, hogy miért tartom ezt akkor húzásnak, arra az elnök személye ad választ. Ő ugyanis nem más, mint Töröcskei István, aki több más pozíciója mellett a Hír TV, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egyik tulajdonosa. Hoppá, hoppá...

Az biztos, hogy legalább három évre sikerült megtalálni a legmegfelelőbb embert a megüresedett pozícióba.

Azon sem lennénk meglepve, ha a jövőben megnövekedne a sakk médiapublicitása, sőt, ha a sakkból stratégiai sportág lenne, vagy a sakkszövetség bekerülne az alkotmányba.

További információk és a vakítás.