Átigazolások rovat

 A Budapest Honvéd labdarúgó csapata szinte pillanatokon belül megtalálta a január elején Fehérvárra igazolt gólvágó, Torghelle Sándor helyettesét a kameruni M’Fa ébenfa oszlop személyében. A kameruni rutinos játékosnak számít, hiszen már másfél évtizede, hogy elhagyta nevelőegyesületét, a faipari vállalatok által támogatott KATK* FC-t. Nemzetközi tapasztalatáról sokat elárul az a tény, hogy több utánpótlás és felnőtt válogatott meccsen is szerepelt, mint jobb kapufa. A képen épp legutóbbi állomáshelyén a francia Európai Dzsumbalák SC mezében látható, ahol olyan játékosokkal játszhatott együtt, mint a sokszoros elefántcsontparti válogatott, Chelsea-sztár Didier Drogba általános iskolai padtársának a szomszédja, valamint a világ-, és Európa bajnok Patrick Viera apját megtérítő francia misszionárius unokaöccse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kispest trénere, Supka Attila teljes mértékben meg van elégedve az új igazolással, mint nyilatkozta: „Nem volt egyszerű a helyzet, hiszen számos kiváló centert ajánlottak figyelmembe – többek között egy szintén rutinos német beton-, és egy fiatal, ámde rendkívül tehetséges angol tölgyfaoszlopot – de úgy érzem minden tekintetben sikerült megtalálni Torghelle helyettesét, a kameruni fiú, mintha csak a klónja lenne Sanyinak. A mozgásuk, a gólveszélyességük, labdakezelésük és a játékintelligenciájuk, szinte megegyezik, a fejüket is hasonló módon használják. Amiben M’Fa talán még felül is múlja Sanyit, az, az egyenletes teljesítmény és kiszámíthatóság, amit a felkészülési meccseken nyújtott. Reméljük ez a formája a bajnokság végéig kitart.”

 

A szakvezető elmondta még, hogy örül annak is, hogy Danilo a kispestiek másik afrikai gólvágója hamar megtalálta a közös hangot az új szerzeménnyel és bízik benne, hogy párosuk hasonlóan eredményes lesz, mint Torghellével volt. Azt azonban még nem döntötték el, hogy a tizenhatos melyik sarkára tűzik le az új szerzeményt, mivel egyelőre vizsgálják, hogy a jobb, vagy a bal oldaláról pattan pontosabban a labda, és még azt sem sikerült kitalálni, hogyan védekeznek majd a lestaktika ellen.

*Kiaknázzuk Afrika Természeti Kincseit Favágó Club