A Zetének működnie kell!!!

 Ilyen és ehhez hasonló feliratú transzparensekkel tüntetett a BSZFSZ (Bálás Szerbek Független Szakszervezete) a Szerencsejáték Zrt. budapesti székháza előtt. Mint a szakszervezet szóvivője, Peja Bundázovics elmondta: "Hatalmas érvágás lenne a zete megszűnése, hiszen így a nyugdíjas megyecsevics II.-es és feltörekvő öregfiúcsovics járásovics bajnokságból (a magyar megye II. és járási öregfiúk bajnokság szerb megfelelői) továbblépni szándékozó szerb futballisták tucatjainak kerülne veszélybe a megélhetése."

A tüntetők célja, hogy a Szerencsejáték Zrt. vezetősége emelje meg a tavaszi idényre a zalai csapat ellenfeleinek oddsait, hiszen a jelen pillanatban érvényben lévő 1,00001-es és 0,9-es szorzók mellett lehetetlen a klub és a játékosok anyagi helyzetén javítani. Továbbá egy petíciót is átadtak az adóügyi helyettes álomtitkárnak, amelyben azt kérik a kormányzattól, hogy a csapatok rendelkezésére bocsátott TAO hozzájárulás összegét, vagy annak legalább 50%-át fel lehessen használni sportfogadás és kaparós sorsjegy vásárlás céljára, hiszen az jelentősen javítana a klubok szűkös lehetőségein. A tüntetéshez csatlakozott a Magyar Profi (hatalmas szmájli) Labdarugók (még nagyobb) Szervezetének Tippmix és Fair play bizottsága is.

A hírhez kapcsolódik még, hogy a ZTE tulajdonosa, Nagy Ferenc sajtótájékoztató keretében elismerte, hogy a csapat edzője Prukner László fiatalabb egyetemista csajra cserélte szeretőjét, mivel az előző sikeresen befejezte egyetemi tanulmányait, valamint, hogy a klub válságos helyzetben van és annak egyik okát vadászszenvedélyében jelölte meg. Mint mondta: "Már régóta szerettem volna egy nagy bakot lőni." A tulajdonos-elnök az újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy valóban fennáll annak a lehetősége, hogy a játékosok egy része elhagyja a kék-fehér klubot, azonban ez nem jelenthet problémát, hiszen a remek szlovén kapcsolatainak köszönhetően több rokkant szlovén síugró is érkezhet a télen a csapathoz. Elmondta továbbá, hogy hajlandó megválni részesedésétől szeretett klubja érdekében és megerősítette, hogy több érdeklődővel is tárgyal ez ügyben. Nagy Ferenc az érdeklődők közül egy enyhe fokú szenilitásban szenvedő katari nyugdíjas olajfúró-torony karbantartót, az orosz LADA egyik tulajdonosát, és a szerb maffia magyarországi képviseletét nevezte meg. A későbbiekben kiderült, hogy az orosz befektetőjelölt nem a LADA gyárnak, hanem annak egy termékének a tulajdonosa és Nivájának 50%-os tulajdonjogát ajánlotta fel a zalai klub feléért. Az elnök megerősítette azt is, hogy támogatja a BSZFSZ törekvéseit és amennyiben sikerrel járnak, úgy az edzői stáb két szakértő taggal bővülhet. Őket nem kívánta megnevezni, de a folyosói pletykák szerint, a szakmán belül csak tippmix brothersként hívott Sebők Józsefről és Sebők Vilmosról van szó.

Jah, egyébként.