"Stanley" rovat

Ma éjjel a fiatal és szimpatikus (többek közt Anze Kopitarral felálló) LA Kings megnyerte a Stanley kupát, amerikai mesébe illő történettel.

Nyugaton nyolcadik helyen éppen hogy a rájátszásba értek, így kapásból az első kiemelt, tavalyi döntős Canucks-szal kerültek össze. A négy győzelemig tartó párharcot ennek ellenére simán megnyerték 4-1-gyel. Ezután jött a második kiemelt, bár playoffrutinnal nem rendelkező Blues, akit teljesen simán kisöpörtek. A nyugati döntőben a rájátszás-szinten még tapasztalatlan Phoenix következett, aki a rutinos 2010-es bajnok Blackhawks-ot búcsúztatta az előző körben. Mindenki szoros csatára számított, ehelyett sima 4-1-gyel kiütötte a Kings a Coyotest. Érett a csoda.

A nagydöntőben a Devils következett. Igazi nagy nevekből álló sztárgárda, ott játszik Brodeur, Kovalcsuk, Zajac, Parise, Gionta, Ponikarovszkij.

Mindenki arra számított, hogy okés, idáig "bemákolták" magukat, de a Devils ellen nem fognak tudni semmit tenni. Aztán arra eszméltél fel, hogy a négy győzelmig tartó sorozatban 3-0-ra vezet a Kings. Ha őket is kisöprik, megy az egész csapat a Hall of Famebe, úgy ahogy van. Ehelyett feljött a Devils 3-2-re, és jó amerikai sajtó módjára elkezdték hirdetni, hogy a New Jersey meg fogja fordítani, mert ilyen még úgysem volt soha, hogy 0-3-ról valaki  párharcot nyerjen. Úgy gondolom, ez rendesen felpaprikázta a los angelesieket, hiszen az utolsó meccsen 6-1-re megalázták a Devilst és összesítésben 4-2-re nyertek. Az MVP a kapus, Jonathan Quick lett.

Ilyet még soha senki sem csinált, hogy utolsó helyről bejutva összesen 4 vesztett meccsel nyerjen Stanley kupát. Valószínűleg ez volt az utolsó ilyen nagy menetelés, hiszen jövőre átstruktúrálják az egész rájátszási rendszert.

Csak Ulpi kedvéért. Igen, a Kopitar szlovén. :)