"... és indokolatlanság" rovat

Ezt nem lehet leírni, csak kísérletet teszek rá. Az elejét úgyis ismeritek.

Olyan este hat körül indultunk el itthonról, de már Nován meg kellett állni egy cigire, egy kávéra meg egy pixire, mert Zipfert csapolnak. Fél hétkor továbbindultunk, egy tankolás és Badacsony. Lenéztünk a strandra, semmi nem volt. Akkor keressünk egy pincét. Müszi hallotta, hogy van a Thomay nevű pincészet, oda kéne elnézni. (itt egy vélemény róluk) Ok. Felmentünk. A következő kép fogadott. Egy pár vacsorázik egy asztalnál, egy másik asztal tetején pedig egy társaság táncol. A két pincér/Kisegítő/munkás közül az egyik úgy be volt verve, mint a kirakat, így a másik fogadott minket. Leültünk, kértünk bort. Megkérdeztük, tulaj nincs lenn? Válasz: de, ott táncol a többiekkel. :) Eddig jó. A tulaj részeg és asztalon táncol, a személyzet fele is enyhén illuminált. Közben a tánc kezd alábbhagyni, a pár elmegy, és a táncolók is elköszöntek. Rafi (ő az), a tulaj odaugrik mellénk, gyertek táncolni! Várjál, még nem is ittunk semmit! Miii??? Itt ültök már 10 perce és még nem ittatok semmit??? Kezdésnek lebaszta a srácokat, hogy azonnal hozzanak bort nekik, mert világháború lesz. Bor megérkezik, nekiállunk inni.

-Kaja van?

-Persze, kolbászos hidegtál, sült kacsa és kemencében sült csülök. Mit kértek?

-Kacsát megkóstolnánk.

-A helyzet az, hogy ha nem vagytok szégyenlősek, inkább a csülköt ajánlanám, igen jól sikerült.

-Jó, akkor hozzátok azt.

A Rafi kacsát kért. Szépen megvacsoráztunk. Mellettünk ült végig a Rafi, sztorizott, velünk ivott és evett. Hatalmasan jó arc ember. Ritka az ilyen vendéglátás Magyarországon.

Szállásra is rá kéne kérdezni, mielőtt nagyon elmerülünk.

-Rafi, van itt valami üres szoba?

-Igazából mindegyik az, egyben van egy házaspár.

-És akkor melyik lesz a mi szobánk?

-Felmentek, aztán amelyik ágy üres, arra lefekszetek.

Ezzel mindent meg is beszéltünk, majd rettenetesen beboroztunk. Aztán már sötétben megérkezett az említett házaspár is. Ezt úgyse hiszitek el, de lentiek voltak. Nagyon megörültünk, a nagy örömre kértünk mág pár üveg bort. Majd miután elfáradtunk, úgy is lett, ahogy megbeszéltük, felmentünk, az első ágyba ledőltünk.

Reggel zuhany, két hosszúkávé, hatalmas kolbászos sonkás lecsós rántotta, majd elhagytuk a helyet és egész nap a strandon szikkadtunk.

Ida mindenkinek el kell mennie. Ez egy igen nagy hely, kibaszottjó kiszolgálás, nagyon jó vendéglátás, házias ízek, és rettenetesen jó borok. Majd élőben egyszer végigmesélem. Balcsin egyik estére betervezek egy ilyen utat. Ulpi vezet. És ez a szám ment többször: