"Nyár?" rovat

Azért változik a világ... Van itt a faluban egy osztrák nyuggercsoport. Erről azt kell tudni, hogy régen úgy jöttek Ungarnba, hogy a csóróbb részüket egy köcsögnagy utánfutós Setrára bezsuppolták, a fullosabbak pedig akkora C vagy E Mercivel, vagy ötös vagy hetes BMW-vel jöttek, amelyek még az utánfutós Setránál is nagyobbak voltak. De egy sárga Ikaruszt simán kitakartak. Főleg a kombik.

Mi van most?

Ami nem változott: A Setra az Setra továbbra is. Viszont felszereltségben kb. a Nasa szintjén van. Nem változott továbbá a fehérzokni szandál sem. Ezeket nem lehet megnevelni, úgy látszik. Szerintem náluk ez benn a Grundgesetzben, "ha szandált veszel, azt csak rövidgatyához veheted fel, és fehér zoknit kell mellé viselned, amit lehetőleg úgy húzz fel, hogy a teteje a herédet súrolja." Nem változott az sem, hogy jönnek, mer billig. Billig ez, billig az, megvesszük egész Ungarnt, mer billig. Továbbra is tömik magukba a wienerschniztelt, meg az ungarische "zuppengulasch"-t, mer az billig. Meg van íze. Ők ugyanis nem használnak fűszert. A gulyás-kürántotthús-harmatos fröcsi meg nem hazudik. Bár ők inkább sört isznak, akkor persze csak österreichische, ungarishe bier ist scheisse. Csak a Gösser. Büszkék rá. Österreichs bestes Bier. Csak kár, hogy a heini azt is megvette. Mindegy, ők büszkék rá.

Ami változott: A volánbusz nagyságú német csúcskategóriás autókat kezdik lecserélni. Egy-kettő még van azért, de rámentek a hibridekre. Prius. Hybrid. Úgy megy el melletted, meg se hallod. Persze.. tudom, környezettudatosság meg ilyenek. De én ahhoz vagyok szokva, hogy egy vén osztráknak egy akkora mercije van, hogy csak buszmegállóban lehet vele parkolni. Amikor elmentek mellettem a Toyoták, majd' leestem a bicikliről a csodálkozástól, és hirtelen megjött a kedvem egy F-150-es Ford, Dodge Ram vagy egy 25 éves fűtőolajos merci vásárlására.

Ez már egy más világ...

Fall out boy - 27