"Nyár" rovat

Érdekes nap volt. Már csak azért is, mert most kerülök géphez. Igazából lassan befejezem a kertet, szép a faház és már a pázsitfű is elkezdett csírázni. Sok meló van vele, öntözni kell meg minden, de szép lesz. Másrészt kaptam egy könyvet. Ez nálam meglepő, hisz tudjátok, minden buli alkalmával a köszöntések után a Károly megjegyzi: "Idén sem sok könyvet kaptatok..." Hát ez a könyv Neil Somerville (nemtom ki ő) Mit tartogat számunkra a Sárkány éve című könyve, a mi a 2012. évi kínai horoszpókot tartalmazza. Nem akarok elemzésébe bocsátkozni, nem is tudnék, hisz csak egy 250 oldalas horoszkópos könyv, amugy(!) is csak az én részemet olvastam el.

A változatosság gyönyörködtet. Ennek megfelelően én a sima horoszkópos Bika mellé kaptam egy Bivaly jegyet a kínai rendszerben. Vagy ökröt. Fordítás kérdése. Kinek mi tetszik jobban. Azonban el kell ismernem, a gonoszkóp után ez találta el a legjobban a jellememet.

Gonoszkópos:

Bika  ápr. 20. - Máj. 20.
Gyakorlatias vagy és kitartó. Bulldogtermészeted van és rengeteget dolgozol - a legtöbb ember azt gondolja rólad, hogy egy csökönyös, makacs seggfej vagy. Beszéd közben hajlamos vagy a nyáladzásra és köpködésre. Hülye kommunista vagy.

A Kínai az annyiban differenciál, hogy vannak alkasztok, pl. víz, fa, tűz, föld, fém(érc). Én fa-bivaly vagyok.

Ez a jegy szülöttje a nemének megfelelően az egyik legférfiasabb/nőiesebb jegyek egyike. Nagyon kitartó, de csak diszkréten, tapintatosan és soha se tolakodóan. Szeret ajándékozni, finoman, tapintatosan mindig vigyáz arra, hogy ajándéka tényleg örömet szerezzen. Gyorsan és célratörően intézi ügyeit, néha kicsit flegmának tűnik, de nem az. Lojális, együtt érző, még a hatalommal szemben is. A táplálkozásban inkább a mennyiségre, mint a minőségre figyel, amin jó lenne, ha változtatna. Az egyik legizgalmasabb legjobb partner a szerelemben, mert tapintatosan, de határozottan vezeti partnerét a meglepő, kellemes új dolgokba, még idősebb korában is.

Szó szerint idézném a könyvből az ezévre vonatkozó tanácsot:

Mivel a Fa-Bivaly törekvő természet, ebben az évben lesznek olyan időszakok, amikor kellemetlen új kihívásokkal kell szembenéznie. Ez az év ilyen. Használjon ki minden alkalmat készségei csiszolására, mert ezzel jelentősen megnöveli a jövőre vonatkozó kilátásait. Kérje ki mindehhez mások tanácsát. Jelentős támogatásra számíthat, s emberi kapcsolatai sokféleképpen lesznek majd segítségére.

A Sárkány évét a váratlan lehetőségek jellemzik Könnyen lehet, hogy rövid utazásokat tehetek (hehh); egy régen vált koncertere, rendezvényre eljuthatok (hehh). Szoros baráti köröm megelégedésére és örömére leszek egész évben. (mint mindig, ugye Ulpi?) És még annyit ír, hogy augusztusban egy nagyon fontos döntést kell meghoznom, de a türelmem, előre tervezgetésem itt hátráltatni fogja, nem pedig elősegíteni a szituációt. (Gondolom ez valami olyan lehet, hogy nem tudom milyen tésztát egyek, vagy valami hasonló.)

Szóval elolvastam egy könyvből 12 oldalt, ami nem szakirodalom, és nem zenekari élettörténet. Haladok.

Johnny Cash - 25 minutes to go.