"Legenda" rovat

Tegnap megint kicsit bővítettünk a legendáriumon. A szituáció és a szereplők kitaláltak, nincs közük a valósághoz.

Felmentünk tegnap este az egyik közeli hegyre, hogy a Pojáca búcsúbuliját megtartsuk. (ez még csak a 4. volt két héten belül, ezzel még meg sem közelítjük az LGT-t) Fogyott a veltelini rendesen, amikor előkerült a papa ezeréves összeszigszalagozott rádiója, hogy hallgassunk Kossuthot, biztos megy valami jó olimpia. Bekapcsoltuk, épp az egyik szomszédos állam magyar nyelvű rádiója szólt. A műsorközlő épp a tíz órás híreket olvassa. "Te, ez a bemondó nem a XY? Mintha az ő hangja lenne. Délután még az egyben kávézott." "De. Hetente van ez a műsora a rádióban. Érdekesebb híreket olvas és jó kis zenéket játszik."

Karesz: Dögöljek meg felhívom, hogy játssza le a Pojcinak a Long way home-ot, a közelgő útja elé.

-Károly, ez nem egy kívánságműsor, előre szerkesztett zenék vannak.

-Jól van, nem érdekel, adja meg valaki a számát, felhívom, játsszon ATB-t!!!

Sms: Szevasz Mester! Itt iszunk a hegyen, Pojácának a közelgő utazásához nyomd le légyszi az ATB-től a Long way home-ot. Köszi, a Férgek

Eltelik egy óra. Semmi. Karesz: Én felhívom, nem hiszem, hogy nem játssza le, ilyen nincs. (....) Mobilját nem veszi fel, biztos itthon hagyta, megkeresem a rádió vonalas számait.

Erre nekiállt mobilneten keresgetni a rádió telefonos elérhetőségeit. Amilyen számot talált, felhívta. Sokan felvették hétfő éjjel fél 12-kor. (Az megint egy külön show volt, ahogy próbáltak külföldre telefonálni.)

Jól van Kicsi, nyugodj meg, nem játssza már le, csak éjfélig tart a műsora, egy próbát megért, nagyon kedves volt tőled.

Aztán 23:52-kor:

(a mester megérdemel ezután egy-két kávét. :D )))