"GOP" rovat

A Grand Old Party, vagyis a republikánus párt. Megdöbbent, minek mire van hatása az Usában. Miután pénteken James visszatért Miamiból Clevelandbe, óriási üdvrivalgás és egész hétvégés fieszta kezdődött a városban. Egy emberként örült a lakosság, hogy a Messiásuk visszatért, esélyt adva ezzel a városnak, hogy 50 év után valamiféle major sportban hazavigyék a bajnoki címet. Értelemszerűen a többi  29 NBA csapat csalódott volt, hogy korunk egyik legjobb játékosa nem hozzájuk igazolt.

Azonban semmi sem fehér és fekete, Clevelandben sem volt mindenki felhőtlenül boldog.

Csalódottak voltak azok a srácok, akikkel nem hosszabbítottak szerződést a Cavaliersnél azért, hogy a James fizetése beférjen a fizetési sapka alá. Csalódottak voltak azok is, akiket elcseréltek hasonló okokból. A legmeglepőbb aspektusból azonban GOP közelítette meg a dolgot, és fejezte ki vegyes érzéseit a hazaigazolással kapcsolatban.

Jó politikushoz méltóan mindenekelőtt kifejtették az ohioi republikánusok, hogy örülnek annak, hogy a James hazaigazolt, azonban ez egy kisebb fejtörést jelent a számukra. A GOP ugyanis a 2016. évi elnökválasztó gyűlését a Quicken Loans Arenaba tervezte, egészen pontosan június 28-ra.

Hogy jön ez ide? Na és akkor mi van? -idézhetnénk Eric Cartmant.

Az van, hogyha a csapat Jamessel eljut a döntőbe két év múlva, akkor ott bizony összeütközés lesz a jelöltkonferencia és az esetleges döntő helyszíne között.

És? Két évre előre nem lehet tervezni? Nem lehet helyszínt vagy időpontot változtatni?

Végül is a Cavs játszhat az Ohio vagy az Ohio State University csarnokában is, illetve elmehet Colombusba is. De ők már 1970 óta a Gund arénában (vagyis a mostani Q-ban) játszanak és nem biztos, hogy pont a döntőt akarnák máshol játszani.

Hát akkor? Pakolnak a politikusok.

Ez szintén nem valószínű. Ugyanis ők már lefoglalták az időpontot, és foglaltak pótidőpontot is az RNC-nek (Republican National Committee). Gyengének látszanának, ha egy kosárlabda játékos időpont változtatásra kényszerítené őket. Arról nem is beszélve, hogy Ohio olyan sarokpontja a választásoknak, mint Florida vagy Kalifornia. Romney és Obama 2012-ben az államban 150 millió dollárt vertek el hirdetésekre, és majdnem fodított itt Romney.

“All options remain on the table as we’re still very early on in the negotiation process. We’re excited about Cleveland, and LeBron’s return is further evidence that it’s a city on the rise. The candidate can be broke, but they’re not able to raise general election money until the convention is held." mondta Reince Priebus az RNC elnöke.

Az utolsó elnök, aki Ohio nélkül nyert, Kennedy volt.

Mindezt egy nappal az átigazolás bejelentése után.  Az amcsik vagy nagyon hülyék vagy nagyon okosak, de az biztos, hogy mindenre van emberük, és jó előre gondolkodnak. Azt hiszem ez a sikerük kulcsa.