"Csilláut csütörtök" rovat

-He died.

-Why aren't you helping them?

-They don't want my help. Their God's different than ours.

-Why did he die?

-Sooner or later everyone does.

-Like mommy?

-Like mommy.

-Where do they go?

-Everyone has their own word; heaven, paradise. Whatever it's called, it's someplace beautiful.

-How do you know it's beautiful?

-Cause that's what I choose to believe. What do you believe, darling?

Amikor három hónapon belül elmegy egy családtag és két évfolyamtárs, az embernek elkezd máshogy járni az agya. Egyes dolgokat máshogy lát, egyes problémák kisebbek, mások nagyobbak.

Három gyermeket felnevel egy anya. Megöregszik, majd miután a két idősebb fia elmegy, a legkisebb fia segítségére szorul. Ő volt a legkedvesebb, ő volt a kedvenc.

A fiú reakciója: intézzétek az otthonba rakását, nem érdekel az anyám.

Három napi meló, meló utáni oda-vissza furikázás, intézkedés, egyeztetés, könyöklés, köpködés és aljasság. Siker. Köszönet, együttérzés, csak a szűk családban. Becsüljétek meg.

Úgyhogy nyomulok a kocsiban és hallgatom a zenét, de akárhova megyek kurva nagy a szemét. A nyolcvanasokban nem volt bumm-bumm a fejbe, csak a zene, meg a pina, meg kalács a tejbe. Ha feketében vagyok, ne kérdezd, hogy miért, mert lelőttek egy havert, aki csak ennyit ért. Mondtam már párszor, hogy szart sem ér az élet, de senki nem figyelt oda, mit beszélek. Szarok rá haver, én rühellem az erőszakot, egymást nyírják ki a kötekedő faszok. Te csak játszod az istent, de nem lehetsz az, mert isten mindenkit szeret, nem igaz?

Tovább a Queen vonalon. :)