"Legyél Kenobi!" rovat

Ha nem láttad az utolsó részt, akkor ezt most ne olvasd el, nézd meg inkább, milyen az, amikor az Affleck rájön, hogy milliók gyerekkori álmát tették tönkre egy filmmel. I agree. Folytatás hajtás után.

Viszonylag régen lement már a hetedik film, lassan eléri a torrenttékákat is, úgyhogy itt az ideje, hogy beszéljünk róla egy kicsit.

Kedves forgatókönyvírók!

Van választásotok! Csináljatok még két filmet, amiben egy falusi kisgyerek az ellenálló haverjaival felrobbant valami baszottnagy űrhajót. Találjátok ki, hogy a főgonoszt ismerjük az elejétől, a következő részben már utaljatok rá azért, hogy ki lesz az. Derüljön ki, hogy a hisztis főgonosz közben a legjobb jó, és önfeláldozzon a végén, hogy megmentsen valami nyápic, felkészületlen Skywalkert, a végén legyenek ewokok, Jarjar és 3PO. Luke csókolja le a Leát. Vasbikiniben. Mármint a Leia. Na jó, ha nagyot akartok ütni, akkor a Hamill is. Filmek megvannak, régi SW rajongók örülnek, pénzed jön. (A droidok memóriáját a végén ne felejtsétek el törölni a 10-12 miatt.)

Vagy.

Vagy megvan a történelmi esélyetek, hogy az újraforgatott 1 és 3 után, (amit valami csoda folytán 7-nek mertetek nevezni) csináljatok egy FILMET. A karakterek jók, a hozzá válogatott színészek is jók, a Jon Boyegával meg csináltok majd valamit. (legyen nyugodtan meleg, akkor leszállnak a fasiszta Disneyről a liberálisok)

A Kylo úgy is jó lesz, el is fog bukni, és ezt az Adam Driver le is fogja hozni, tokkal-vonóval.

És Rey. Elegem van a töketlen, jajderossznekem, kis gyámoltalan, szeretethiányos Skywalkerekből, akik most hagyták harmadszor háborúba zuhanni az egész tetves univerzumot.

Elegem van abból, ha valami nem sikerül, akkor át kell állni a másik oldalra vagy el kell menni Izlandra 30 évre gondolkodni.

Legyen Kenobi!

Angol akcentussal nyomja a Daisy, a filmekben csak az Alec Guiness, a McGregor tolta így, holott a Boyega és a Neeson is brit, ők mégis amerikai angolt beszéltek. Elmetrükköt használt a kiscsaj, amiben az Obi volt a mester. Plusz mindkét Obi-Wan hangja ott volt a visszaemlékezős jelenetben.

Persze, ha nem tetszik egy újhullámos SW rajongó ötlete és húsvéti kívánsága, akkor robbantsatok szét valami rohadt nagy állomást. Az bevált.

Sokan kérdik, hogy lehetett utóda a Kenobinak? Hogy fér az bele ebbe az eddig kialakított univerzumba?

Egyrészt egy egész klónozó rendszer állt rendelkezésre abban az időben, de talán nem ördögtől való a természetes út is.

A lényeg, legyen Kenobi, takarítsa el a duzzogó, picsogó Skywalkereket és legyen két normális film.